ZA STEVANA I FILIPA

Autor - Udruženje TELOK & Centar B4U

Ocenjeno sa 0 od 5
 • 14.254.000 RSD

  Cilj
 • 2.328.830 RSD

  Prikupljeno
 • 0

  Dana do kraja
 • Ukupan cilj

  Metoda završetka
Novca prikupljeno :
16.34%
Minimum amount is RSD100 Maximum amount is RSD Put a valid number
RSD
Aranđelovac, Srbija

Udruženje TELOK & Centar B4U

7 Kampanja | 0 - Kampanja koje mi se svidjaju

Pogledaj detaljnije o autoru kampanje

Opis kampanje

Stevan je rođen 2011. godine carskim rezom u terminu a na rođenju je dobio ocenu 5. Trudnoća je bila rizična, majka je hospitalizovana u bolnici radi održavanja trudnoće.
Sa 8 meseci je počeo da sedi, prve reči je izgovorio sa 10 meseci, a sa 16 meseci je prohodao. Roditelji su već sa nepunih godinu dana primetili da je Stevan prestao sa izgovorom, da nema komunikaciju, ne prati pogledom, a posle obavljenih pregleda lekari su konstatovali da je kod Stevana prisutan autistični poremećaj.
Uz pomoć logopedskih I defektoloških tretmana na koje su ga roditelji vodili, Stevan je sa napunjenih 6 godina ponovo progovorio, pohađa i školu ali povremeno ima periode agresije.

Filip je rođen 2014. godine u 8. mesecu trudnoće carskim rezom, imao je krvarenje na mozgu i bio je u inkubatoru. Kao posledicu ima strabizam i nosi naočare. Filip je prve reči izgovorio sa 8 meseci, a prohodao je sa 14 meseci. Sa nepune 2 godine roditelji su primetili da i Filip ima iste simptome kao i stariji brat, pa su nakon obavljenih pregleda lekari potvrdili da i on ima autistični poremećaj i od tada kreće borba za Filipov napredak. Filip takođe pohađa logopedske i defektološke tretmane koji mu pomažu u pravilnom razvoju i napretku, izvršava naloge, ali za sada ima mali fond reči, a treba da krene u 1 razred.

Da bi nastavili sa tretmanima i lečenjem svim drugim dostupnim vidovima lečenja njihovim roditeljima su neophodna finasijska sredstva koja nisu u mogućnosti da sami obezbede.
Sredstva su im potrebna za logopedske i defektološke tretmane, hiperbaričnu komoru, lekove, suplemente, tretmane matičnim ćelijama, specijalističke preglede, geneska ispitivanja, kao i za ostale troškove u toku lečenja.

 

Please log in first. Click here to login.
Ime donatora Vrednost donacije Datum
Fondacija Budi Human - do 01. decembra 2022. 1.950.810 RSD December 02, 2022
Restoran Kvart - Humanitarna Žurka 57.700 RSD December 02, 2022
B4U - Humanitarna žurka 320.320 RSD November 04, 2022